Rødalshøa (1436 moh.) 

Annonse

Om turen

Turen starter fra parkeringsplassen ved alpinanlegget på Savalen, og går over skistadion ned til sjøen. Videre følger den sjøen nordover. Løypa fortsetter rett fram der veien "Savalen rundt" tar til venstre, og fortsetter nordover mot Mjovatnet.

Etter omkring fem km går løypa ned i et lite søkk hvor løypa mot Rødalshøa tar av til venstre. Dette er en fin plass for en liten rast før du tar fatt på bakkene opp mot fjellet.

Fra dette krysset er det en ganske bratt stigning opp til myrene ved Laupbekken. Løypa går nordvestover myrene før den kommer inn i en bjørkkledd dal og dreier sørvestover mot Vesle Rødalskvolvet. Når du har kommet opp gjennom kvolvet, går løypa over ei flat vidde inn til Måssåbua, som er et yndet sted for en kvil, enten i solveggen, eller inne hvis været ikke er det beste.

Fra Måssåbua opp til toppen er det omtrent to km god stigning. Mange foretrekker å gå på beina dette stykket, men hvis du har fjellski, og liker tanken på turen ned igjen, kan det anbefales å ta med skia opp. Skifeller kan være et godt tips.Etter toppturen er det en morsom tur ned igjen mot Mjovatnet, og tilbake samme veg som du kom.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra RV 3 mellom Alvdal og Tynset er det skiltet opp til Savalen, hvor det er godt med parkeringsplasser. Fra Tynset går det buss til Savalen fra bussholdeplassen i Tynset sentrum.
Annonse