Topptur til Stikkvannskollen på Hurum

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,2 km
  1 time
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Apr - okt

Stikkvannskollen er med sine 361 moh. det høyeste punktet på Hurumlandet. Her har det vært skogbrannvakt siden 1911 og brannvakttårn siden 1937. Du må opp i tårnet for å kunne nyte utsikten over tretoppene, men utsikten er til gjengjeld fantastisk. Her får du 360-graders utsikt over Hurumlandet; over Sandungen til Drammen, nord over Sætre til Oslofjorden og Nesodden. På en klarværsdag skal du visstnok kunne se både Mælefjell ved Seljord og Blefjell i Telemark.

Turen opp Stikkvannkollen går på grusvei og fin sti fra utfartsparkeringen ved Semsporten, mellom Sætre og Klokkarstua. Ta grusveien forbi bommen nordøst på parkeringsplassen, etter rundt 300 meter kommer du til et kryss. Hold mot høyre og oppover i slak motbakke. Etter rundt 100 meter går det en tydelig og bred sti inn i skogen til venstre. Her er det også et skilt som viser vei mot Stikkvannshytta.

Følg stien i lett og småkupert terreng i rundt 300 meter til du kommer til et stikryss. Her tar du opp bakke mot høyre. Det står skilt i krysset som viser vei både mot Stikkvannshytta og Stikkvannskollen. Den tydelige, brede stien fortsetter i slak motbakke før den etter hvert flater litt ut forbi et lite tjern.

Fra tjernet fortsetter du i lettkupert skogsterreng i rundt 500 meter opp til radiomasten og brannvakttårnet på toppen av Stikkvannskollen.

Turen til Stikkvannskollen er en lett og barnevennlig tur i trivelig turterreng.

Vær oppmerksom på at turen ikke er blåmerket. Ferdsel i tårnet skjer på eget ansvar.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Start turen ved utfartsparkeringen ved Semsporten, langs Fv289 mellom Sætre og Klokkarstua. Det er god plass på parkeringsplassen.

Adkomst med kollektivtransport

Nærmeste bussholdeplass er Østli, rundt 300 meter sør for Semsporten.
Annonse

Publisert av