Trivelig topptur til Bjørnåsen på Hurum

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  3,5 km
  1 time
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Apr - okt

Helt på toppen av Bjørnåsen er det en gammel setervoll som fortsatt holdes i hevd av Nordre Grønsand gård. Bjørnåsen naturpark som setervollen kalles, er en liten perle hvor sauene går fritt omkring om sommeren og hvor utsikten fortsatt er vid og bred fra toppen. Den er riktignok best nordover, mot Vardåsen i Asker og innover Oslofjorden i retning Oslo. Det er en trivelig og forholdsvis lett tur opp til Bjørnåsen på fin grusvei.

Turen starter ved parkeringsplassen i enden av Grønsandveien, rundt 1,2 kilometer fra avkjøringen fra Storsandveien. Fortsett videre på grusveien forbi bom og i slake oppoverbakker til Hesthagadammen. Du passerer forbi med vannet på høyre side, og tar grusveien inn til høyre i krysset. Forbi vannet er veien relativt flat, før den fortsetter i kupert terreng.

Mot slutten av en bratt og strak nedoverbakke tar du skarpt til venstre og fortsetter i slak til moderat stigning opp til setervollen på toppen av Bjørnåsen.

Husk å lukke grinda etter deg på vei inn og på vei ut!

Vær oppmerksom på at turen ikke er blåmerket.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Start ved parkeringsplassen i enden av Grønsandveien, rundt 1,2 kilometer fra avkjøringen ved Storsandveien. Kjør forbi Grønsand Gjestegård, hold mot høyre i påfølgende kryss og deretter mot venstre i kryss. Fortsett rett frem til parkeringsplass og bom. Vær oppmerksom på at veien inn er smal.

Adkomst med kollektivtransport

Nærmeste bussholdeplass er Storsandtoppen som ligger langs Storsandveien, rett ved avkjøringen til Grønsandveien. Gå rundt 1,2 kilometer inn til parkeringsplass og bom.
Annonse

Publisert av