Hardangervidda på tvers

Legg til huskeliste
Annonse

Denne turen tar deg gjennom alle landskapstypene på Hardangervidda. Fra det ville i vest, over den flate vidda, mot det småkuperte øst.Turen starter med en av de flotteste oppstigningene til Vidda, fra Kinsarvik opp Husedalen til Stavali turisthytte.  

RUTEBESKRIVELSE: Kinsarvik - Stavali turisthytte - Hadlaskard - Sandhaug - Rauhelleren - Hein seter - Åan

ETAPPE 1: På oppstigningen fra Kinsarvik til Stavali turisthytte har du orkesterplass til en perlerad av fossefall.  

ETAPPE 2: Neste dag setter du kursen mot Hadlaskard langs de gamle nordmannsslepene. De visste hvordan de skulle legge tråkket, de som gikk her første gangen, for at både dyr og mennesker skulle få en mest mulig behagelig tur. Som for gamle dagers slepevandrere byr Hadlaskard på godt nattlosji, selv om den gamle setra nå er en moderne selvbetjeningshytte. Herfra er det fristende å ta turen opp på Hårteigen. 

ETAPPE 3: Denne dagen går du fra Hadlaskard og østover til Sandhaug turisthytte. Det kan være fristende å ta turen opp på Hårteigen. Uansett kan du glede deg over synet av den grå veiviseren mesteparten av turen mot Sandhaug. 

ETAPPE 4: På turen mellom Sandhaug og Rauhelleren er du definitivt på sentralvidda. De tilsynelatende uendelige flatene møter horisonten i en nesten sammenhengende rett linje. Bare Hårteigen i vest og Hardangerjøkulen i nord skaper litt krøll på horisonten. 

ETAPPE 5, EVT. 6: Fra Rauhellern klarer de riktig spreke å vandre helt til Åan neste dag, men det er ingen grunn til å ha det travelt. Del istedet denne etappen i to, og overnatt på trivelige Hein seter. Ønsker du å avslutte turen over Vidda med utforbakke, start i øst slik at du ender i Kinsarvik, et flott punktum for turen.  

Adkomst med egen bil

Bil til Kinsarvik. Bil fra Åan.

Adkomst med kollektivtransport

Buss til Kinsarvik.

Annonse