Topptur til Haugskollen

Publisert av: Larvik og Omegns Turistforening 
Annonse

Om turen

Fra parkeringen går du videre ca 100 m nedover bakken på Hedrumveien før du tar til høyre på blåmerket sti og skilting.  

 Du kommer etter hvert opp en skogsvei som går helt opp mot toppen. Litt varierende kvalitet og underlag, men helt greit med tur- eller joggesko når det ikke regner. Variert stigning til du kommer innerst i dalen og stien svinger i "riktig" retning sørover. Her blir det litt brattere. Flott utsikt inne i dalen over mot Damfjell. Når du kommer opp på platået, er det flott vegetasjon og tett skog til du kommer ut på selve kanten av toppen. Her åpner det seg en fantastisk utsikt nedover Lågen, rett vestover mot Vettakollen/Berganvarden og selvfølgelig Hvarnes sentrum. Denne turen tar deg altså til utsiktpunktet av Haugskollen. Oppe på toppen er det også bålplass og noen enkle stubber å sitte på. Her kan du glede deg over utsikten.

Ta gjerne med fotoapparat og kikkert :)

 Det er Hvarnes bygdekvinnelag som har laget stien opprinnelig, og den fortsetter ned mot Grimholt på motsatt siden av toppen, om du ønsker å forlenge turen din. Den er mer bratt og krevende. 

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør Lågendalsveien, RV 40, nordover fra Larvik. 25 km fra Bommestad, ta av til høyre, skilt Hvarnes Fv. 306, ta til venstre rett etter Hvåra bru og kjør 2 km på Hedrumveien til Hvarnes sentrum (skolen og Hvarneshallen) og parker på P-plassen ved veikrysset ca 50 m fra Hvarneshallen. På P-plassen er det satt opp infotavle om merka stier i Hvarnes. Haugskollen ser du herfra som ett stort bratt fjell i nord.

Annonse