Topptur på ski til Store Dyrhaugstinden 2147 moh

Legg til huskeliste
Annonse

Dyrhaugstindane ligger lett tilgjengelig for flott skikjøring hvis du tar en stopp ved fjellhotellet på Turtagrø på vei over Sognefjellet. Fra hotellet er det svært enkelt å ta ut ruta mot toppen, som gir utsikt til en rekke av de mer spektulære fjelltoppene i nærheten. Dette er plassen å starte hvis du har flere dager i området og teknikken er litt rusten.

Ruta sir i stor grad seg selv. Når du starter fra den store parkeringsplassen ved hotellet vil du etter hundre meter kunne krysse elva på ei lita bru. Etter dette vil du snart komme til en liten haug som du runder til venstre. Deretter går du noen få meter nedover i terrenget igjen før du for alvor tar fatt på stigningen. Det vil si, her blir det aldri særlig bratt, men man kan fort bli lurt til å tro at veien til toppen er kortere enn det som er tilfelle.

Vær forsiktig på toppen. Utsikten er fantastisk, men ikke bli fristet til å gå for langt ut på kantene for å nyte den. Skavlene på denne toppen er livsfarlige. Forsøk for all del ikke å komme deg ut på toppeggen uten at du er utstyrt for det. I tillegg til å være utstyrt med stegjern og isøks bør man gå i taulag.

Korte fakta:

Høydeforskjell:
I overkant av 1200 meter fra Turtagrø

Lengde:
Regn med i overkant av 3 timer opp.

Utstyr:
Turen kan gjennomføres med alle typer utstyr. Vil du absolutt helt til topps må du ha med isøks, stegjern og tau. Men dette er helt bortkastet hvis poenget er å kjøre ski.

Beste tidspunkt:
Fin tur hele vinteren.

Topper i området:
Store Ringstind (2124 moh.), Midtre Riingstind (2025 moh.), Austre Riingstind (2002 moh.).


Skredfare: Man kommer seg enkelt til toppen uten å passere skredfarlige områder. Man kan velge å kjøre ned kortere partier som er mer utsatt for skred, her må det selvsagt gjøres selvstendige vurderinger alt etter snøforhold og årstid. Som nevnt lenger opp bør man også være svært forsiktig med å bevege seg ut mot kantene på toppen, her kan man tråkke seg utfor skavler og bli ført ned stupbratte fjellsider.


Turforslaget er også publisert på www.topptur.net (åpnes i nytt vindu)

Adkomst med egen bil

Dyrhaugstindane ligger i Hurrungane i Jotunheimen. Det
naturlige utgangspunktet for turen er fjellhotellet Turtagrø i Luster
kommune i Sogn og Fjordane. Hit kommer du deg med egen bil eller buss
over Sognefjellsvegen (rv55).
Annonse