Rundtur om Vuttudalsmannen

Annonse

Om turen

Turen er skiltet og merket fra hovedveien slik at det ikke burde være noe problem å finne frem. Følg først asfalten 300 meter. Ta til høyre og følg grusveien 120 meter. Ta så til venstre og følg grusveien oppover mot bebyggelsen i 350 meter til du kommer til en låve. Her følger du bare veien slik at du passerer på høyre side. Det er tydelig skiltet der veien går over fra grusvei til sti/skogsvei.

I slutten av skogsveien går stien over til bratt terreng der du kommer opp på Vuttudalsmannen via «Mainnheia» til høyre for fjellet. Du krysser under strømlinja som forsyner mobilmasta på «Mainnheia» på tur opp. Når du kommer opp på «Mainnheia» går stien over på fjellgrunn, og er merket med stein fram mot skiltet på toppen.

Fra Vuttudalsmannen kan du gå videre til Stormanndalen der du kommer til et veiskille. Du kan enten følge merka sti nedover til Litjvatnet og tilbake til utgangspunktet i Vuttudal eller gå videre mot Høystakken og Vuttudalssetra.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra Kyrksæterøra: Kjør fv 6432 25 km til du kommer til busstoppen i Vuttudal. Fra Krokstadøra/Hitra: Kjør fv 714 til du kommer til Våvatnet. Ta av til fv 6432 i retning Kyrksæterøra. Kjør 10 km til du kommer til busstoppen i Vuttudal. Bomavgift på kr. 57,- på fv 714 ved Våvatnet når du kommer fra Krokstadøra/Hitra. Fra Orkanger: Følg E39 til Gangåsvatnet. Ta av på fv 714 i retning Hitra. Deretter fv 6432 i retning Kyrksæterøra. Kjør 10 km til du kommer til busstoppen i Vuttudal. Fra busstoppen er det godt synlig skilting til de ulike turene i området. Parkering ved fylkesveien.
Annonse