Stendafjellet fra Lagunen

Legg til huskeliste
Annonse

Turen starter ved Lagunen Storsenter som lett kan nåes med offentlig transport. Fra bybanestasjonen eller bussterminalen går du mot rundkjøringen i Laguneveien og så til venstre, forbi parkeringsplassen. Etter ca. 200 meter svinger veien til venstre i en stigning og deler seg; her velger du den høyre veien, Øvre Krohnåsen, som stiger bratt og med noen svinger mot turområdet på Stendafjellet. Når du passerer en bom kommer du på grusveien som krysser området fra nord til sør. Fortsett langs denne grusveien til du har passert to kraftlinjer og det høyeste punktet på grusveien. Her ser du en sti som forlater grusveien på høyre side. Følg denne til den sørlige toppen til Stendafjellet. Herifra har du flott utsikt mot sør og vest.

Du kan fortsette fra toppen mot vest. Her er det flere stier som leder deg gjennom skogen. Etter hvert kommer du inn på en bredere grussti. Her er det noen informasjonstavler som blant annet forteller deg hva prosessen som fører til at høye, sterke trær overlever best i skogen heter. 

Fortsett langs bekken til krysset og ta en skarp venstresving. Fortsett og ta gjerne den smalere veien til venstre, forbi en gapahuk som du ser på din venstre side. Her kommer du til et nytt stiskille. Du kan velge å gå direkte tilbake mot nord (venstre) eller ta en liten omvei gjennom Kandalsskaret (høyre). Går du mot skaret slutter grusstien akkurat i skaret, men det er lett å finne stien som stiger bratt opp på venstre side av skaret. Denne fører deg tilbake til hovedstien over Stendafjellet. Ta til høyre og følg samme trasé som i begynnelsen av turen ned til Lagunen. 

Adkomst med egen bil

Turen starter ved Lagunen Storsenter i Rådal, sør for Bergen. Det er parkeringsmuligheter ved kjøpesenteret.

Adkomst med kollektivtransport

Bybanen og alle busser som går til Lagunen Storsenter tar deg til turstart. Turen slutter samme sted. Sjekk alltid skyss.no for gjeldende rutetider.

Annonse