Topptur på ski til Rasletinden i Jotunheimen (2105 moh.) 

Publisert av: DNT Oslo og Omegn
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Skitur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  8,3 km
  6 timer
 • Sesong
  Apr, Mai

Denne er en lett tilgjengelig topptur som kan gjennomføres like greit på langrennsski eller fjellski, som med tyngre utstyr. Motbakkene er relativt slake, og føret holder seg ofte til starten av juni. Fra toppen ser du langt innover i Jotunheimen.

Fra gamle Valdresflya Vandrerhjem (nedbrent i 2015) legger du ruta mot vest over vidda. Når du nærmer deg første kneik dreier du nordover til du er oppe på sjølve ryggen som går opp mot tinden. Herifra er det en slak tur mot toppen.

Som regel er det rikelig med spor å følge opp normalvegen til Rasletinden. Det er og mulighet for å velge alternative ruter opp.

Den som ønsker å plukke med seg flere totusenmeterstopper på en og samme dag har mange relativt enkle topper å velge mellom videre innover i omtrent samme høyde som Rasletinden.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Vegen over Valdresflya brøytes normalt sett til første mai hvert år. Da kan du komme deg til Vandrerhjemmet med buss. Sjekk www.jvb.no for rutetitider. Det mest vanlige er imidlertid å ta bilen opp, enten fra Valdres eller fra Gudbrandsdalen. Parker i vegkanten på toppen av Valdresflya og legg ut på tur! 
Annonse