På ukjente mosegrodde stier ved Bjortjønn, Vennesla

Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende fottur
  • 2,9 km
  • 1 t
  • Rundtur
  • 183 høydemeter totalt
  • Sesong: Hele året
Innledning

Turen for deg som har utforsket området før og vil ha litt til. Vakker mosegrodd skog. I ca 200 m er veien uten tydelig sti.

Stibeskrivelse

Parker rett etter Ruenesgårdene på høyre hånd der det er ei bru på andre siden av veien. Gå opp den bratte bakken i retning Bjortjønn. Når du kommer opp på første slette har du tre veier å velge mellom. Den til høyre går til Fiskedalen, Fisketjønn, Rågeheia, Utsikten. Den til vesnsree til Bjortjønn, Grundetjern og Eikeland. Men ta den fineste veien som går rett frem og oppover i en irrgrønn mosegrodd skog. Ca 500 m etter stikryss møter du en skauvei og tar til venstre. Firhjulinger har kjørt og du går innover ved å følge sporene på flatene. Rett frem. Ca 1 km etter stikryss kommer du til ei myr som er noen hundre meter lang. Tar du rett over den er du kun 2-300 m fra Grundetjønn.

Denne beskrivelsen følger en svak sti til venstre opp bratt bakke rett før den store myra. Oppå toppen er det rester av et bål. Snei over toppen og gå ned til myra på andre siden. Det er her stien blir litt borte. Men nede på myra er det famnrl vei og etter 200 m tar du til venstre i retning Bjortjønn. Ta til høyre rett før tjernet og gå smal sti ut til flått gapahuk.

Tilbake på stien igjen fortsetter du rett frem langs tjernet på god skauvei. Gå ned den bratte veien og du er snart tilbake ved bilen.

God tur

Annonse