Topptur til Vealøs fra Oddbakken

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  2,7 km
  1 time, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Apr - aug, okt

Vestre Vealøs er uten sammenligning det stedet i Grenland med den største og videste utsikten. Her strekker synsranden seg ut på en formidabel måte, fra havet og fjordarmene innover i Grenland, til langt oppover i fjellheimen i Telemark.

Oddbakken - Vestre Vealøs

Lengde: 3,2 km en vei. Innløpet til turstien er greit merket fra parkeringa ved riksvei 32 mot Siljan. Her går løypa opp forbi Oddbakken, hvor den passerer langs oversiden av unnarennet, et stykke oppe fra veien. Løypestrekket her fra Kikut og opp mot Vestre Vealøs, utgjør for det aller meste fine skogstier, gjennom et fint og åpent furulende. Løypa er en fin og vekslende tur med mye flott skogsterreng. Det er et noe kupert område, men forholdsvis lettgått. Spesielt de fine jevne partiene innover åskammen, er et utmerket turterreng. Enkelte små myrpartier må forseres underveis. Det er noe krevende fra starten med noen harde kneiker opp forbi Oddbakken. Ellers jevnere terreng etter hvert, med lette og greie stigninger.

Tid: 1-1.5 timeHøydeforskjell: 230m.

Rundløype via Smalvann: Et fint alternativ for tilbaketuren kan gjøres ned via Smalvann. Følg veien mot Lensmannseter ned mot Vealøskapellet, og ta til høyre i første kryss, inn mot Kikut.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Riksvei 32 mellom Skien og Siljan


Parkering:


God parkering langs Riksveien på høyre side, i retning Siljan, like etter avkjøringen til Kikuthytta.

Adkomst med kollektivtransport

Buss P7 eller Grenlandsekspressen Holdeplass: Oddbakken Følg Bussen til bushen skilting
Annonse