Skogstur fra Seteråsen til Røysa og Taterstigen

Publisert av: Øysteins turside 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  7,1 km
  2 timer, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mar - nov

Skogsturen begynner ved Nystua Skårer hvor det kan parkeres noen få biler. Alternativt kan skogsturen også begynne ved Mellomhammeren. Der er det flere parkeringsmuligheter for flere biler. En traktorvei følges et lite stykke før stien går opp over Seteråsen, delvis i terrenget. Etter å ha passert høyspentlinja går stien forbi rester etter tidligere husmannsplasser på Setra.

Derfra går stien opp mot Skjortebytta og Røysa. Etter å ha tittet litt på utsikten ved Røysa går stien ned mot Korpefjellet og ned til Mellomhammeren og Sø Hammeren til restene av husmannsplassen Kikut. Derfra følges Taterstigen tilbake til utgangspunktet. Langs med Taterstigen er det flere steder opplysningsskilt om husmannplasser og jordkjellere.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjøre fra Fetsund og Faldalsvegen til Nystua Skårer eller kjøre fra Sørum kirke til Mellomhammeren. Få plasser på Fetsundsiden, men flere på Sørumsiden.

Adkomst med offentlig transport

Fra Fetsund til Nystua Skårer er ingen kollektivtransport. Det er det heller ikke fra Sørum kirke, så da må man enten kjøre bil dit eller gå fra utgangspunktene til skogbrynet. På hovedveiene i Fet og Sørum er det bra kollektivtransport.
Annonse

Publisert av