Otra Elvepark stien langs elva mellom Strai og Eg, Kristiansand 

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  5,3 km
 • Sesong
  Hele året
Inneldning

Super tur som inneholder en fantastisk fin natur. Turen fra Strai bør en ta på formiddagen så en går mot lyset. Utover dagen blir det mørkt på vestdelen av Otra. En kan gjerne ta 30 bussen til Strai. Turen passer også for små barn dersom en tar seg god tid, naturen er skikkelig trolsk.

Stibeskrivelse

Parker ved på offentlig grunn. Gå så innover veien ved Sagebakken. Du finner en lekeplass etter du har kjørt over brua over jernbanen når du er i Sagebakken. Gå nedover gang og sykkelveien og ta til venstre ned bakken etter den lille brua.

Ta så,smal, merket sti inn i heia. Merket Otra Elvepark og Eg. Ca. 6 km sti til Eg. Den er merket med synlige blå prikker og grønne merker for Otra Elvepark. Tre steder kan du ta til høyre og komme deg opp på toppen av heia. Men i denne beskrivelsen holder vi langs elva og går rett frem. Den første km frem til skiltet med Gangdalen er litt kronglete pga steiner og røtter. Men etter det, går stien slakt og rett frem tett langs elva. Mange gamle tre. Sitteplasser er lagt opp.

Når en kommer til det gamle er det verdt å ta en avstikker bort dit. Det er fraflyttet og litt slitt, men spennende å tenke på at det har bodd folk der. Gå tilbake på den gode stien og fortsett rett frem tre km til. Når du nærmer deg Eg, utvides stien til grusvei. Her er det gapahuk og bålplass.

Deretter kommer du helt frem til sykehuset. Gå den fine veien langs elva så lenge du vil. Direktørens hage er verdt et besøk.

God tur

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Sagebakken er egen adresse på Strai mellom butikken og skolen.

Adkomst med offentlig transport

Akt 30
Annonse