Søgne - Eid - Eidsveden

Publisert av: DNT Sør 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,4 km
  1 time, 45 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året
Eidsveden (130 moh.) er et populært utfartssted vest i bygda med en fantastisk 360-graders utsikt til både skjærgård og innland. Stien opp er opparbeidet og merket fra enden av sletta på veien mellom Vigebo og Salthaug. Det er ca 1,8 km til toppen.
Fra gammelt av var vedene viktige for å varsle andre når en fiende truet landet. Da ble det satt fyr på veden som signal til neste vede i kjeden. Eidsveden var også i bruk under Napoleonskrigen 1807-1814 da engelskmennene nærmet seg kysten og dramatiske hendinger utspant seg her. Vakthytta er fra 1898. Under "Nøitralitetsvagten" under 1. verdenskrig 1914-1918 var Eidsveden bemannet og under krigen 1940-1945 hadde tyskerne utkikksvakter her. Området var i militær bruk til 1951.
(Lagt inn av Floke Bredland - floke@online.no)

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Det er ca. 18,5 km fra Tangvall via Lunde og Ålo til utgangspunktet for turen. Du passerer Tånevig og Eid og parkerer på høyre side av veien ved infoskiltet i enden av sletta mellom Vigebo og Salthaug. Stien til toppen er 1,8 km. Den er opparbeidet og merket og går i terreng som er typisk for Sørlandskysten
Annonse

Publisert av