Tredagerstur over Dovrefjell

Legg til huskeliste
Annonse

Turen fra Lesjaskog i sørvest til Vangshaugen går via høyfjell, frodige daler og praktfulle hytter.

Lesjaskog - Aursjøhytta - Raubergshytta - Vangshaugen .

Dette er en super tur for deg som er litt turvant. Turen starter fra Sørpå-Enstad på Lesjaskog. Stien er godt merket opp lia, med fin utsikt over Lesjaskogsvatnet. Turens høyeste punkt, Meløypet, ligger på omlag 1500 moh. Derfra går stien i fint fjellterreng ned til Aursjøhytta vest på Dovrefjell.

Neste dag går stien opp i lett fjellterreng, med flott utsikt ut over Torbudalen med Langvatnet og Osvatnet i bakgrunnen. Målet er Raubergshytta - ei fin og godt vedlikeholdt selvbetjent hytte.

Den tredje dagen kan du gå over Råstu. Ruta er egentlig fjernet fra kartet, men lett å gå. Her har du fin utsikt til Trollheimen, Snøhetta, Lesjafjell og Sunndalsfjellene. For deg som er spesielt interessert, ligger det rester etter tyske fly fra 2. verdenskrig. Nedover fjellet har naturen laget en bred vei som leder deg inn på tunet på Vangshaugen - en av de fineste turisthyttene i Norge. I sommersesongen er den betjent, med hyggelig vertskap som kan fortelle om da hytta ble brukt av britisk overklasse med sans for jakt og fiske.

 Har du litt ekstra tid, anbefaler jeg en ekstra dag for å se elver og fossefall i Åmotan.

Adkomst med egen bil

Både Lesjaskog og Vangshaugen ligger bra til når det gjelder offentlig kommunikasjon. Til Lesjaskog går buss fra Dombås, og toget stopper på Lesjaverk og Bjorli. Taxi er også fullt mulig.
Annonse