Kynndalsturen, Søndre Elverum

Annonse

Om turen

Lang, kupert og litt tung tur over åsene sørøst for Elverum, fortsetter nordover langs Kynna mot Lisjøen og Elverum i mye lettere terreng. Flere setre, innsjøer og fine utsiktspunkter.

Kynndalsturen følger Fantasirunden sørover fra sentrum av Elverum, gjennom Heradsbygd og Jømna, før den tar av innover skogene og åsene fra Melåsberget. Her følger den Agåssløyfa et stykke på vei innover i terrenget før de skiller lag ved Oksauget.

Setre, smågrender, hyttefelt og åpne myrpartier gir variasjon i den til dels tette skogen langs ruten. Fra Flotta seter er det kun en kort avstikker til fots til utsiktspunktet på Flotsberget som ligger 603 moh. Her er det også muligheter for overnatting i turisthytten på toppen av berget.

Turen går videre gjennom hyttegrenden Hvarstadsetra (Kvasstadsetra) hvor Agsjøen bryter opp vegetasjonen. Deretter går det i nedoverbakke og lange slake partier videre forbi Gardtjennet og langs elven Kynna. Videre passeres Lisjøen i Sørskogbygda som er en yndet badeplass om sommeren.

Ruten knytter seg så sammen med Agåssløyfa igjen og fortsetter mot Starmoen fritidspark. Her følges Fantasirunden tilbake til sentrum av Elverum.

Mange kryss underveis fordrer at man følger med på ruta. Turen egner seg for trente syklister på grunn av alle motbakkene.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Møteplassen for alle sykkelrutene i Elverum Kommune er på Kommunehuset Folkvang. Det er buss og tog i umiddalbar nærhet ved Skysstasjonen i Elverum.
Annonse