Fanitullvegen - Fra Hemsedal til Ål på sykkel

Legg til huskeliste
Annonse
Over fjellet mellom Hemsedal og Ål går det en vei som kalles Fanitullvegen. Turen er litt over fire mil og byr på høyfjellssykling på sitt aller beste. Her sykler du på fin og lite trafikkert grusvei i lettkupert terreng langs Reineskarvet, forbi seterstøler og små vann. Turen egner seg fint for litt større barn, og da gjerne med en overnatting i t...

Adkomst med egen bil

Her er det mange alternativer. 

Har du egen bil kan du parkere denne på Gol og ta bussen videre til Hemsedal (Riksvei 52) eller sykle. Når du kommer ned til Ål kan du ta tog eller buss tilbake til Gol. Husk å bestille plass til sykkelen din på forhånd, eller ring og avklar med VY. Alternativt kan sykle langs jernbanen på grusvei til Gol (Riksvei 7 mellom Ål og Gol er sterkt trafikkert).

NB: Det er ikke alltid så lett å få med seg sykkel på buss mellom Ål og Hemsedal. På Brakar (lokalkollektivt) får du kun ta med sykkel hvis plass (er dere en stor gruppe bør dere tenke annerledes). På VY langdistansebussene ser jeg at det ikke tilbys å ta med sykkel, men det er mulig å ringe å høre.

Fra Oslo eller Bergen kan du ta toget til Gol og buss videre til Hemsedal. Tog tilbake fra Ål. Her må du bestille plass til sykkel.

Annonse