Søre Sålefjell (132 moh)

Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende fottur
  • 6,0 km
  • 4 t
  • Turen går én vei, fra A-B
  • 204 høydemeter totalt
  • Sesong: Hele året
Søre Sålefjell, 132 m.o.h, er Karmøys høyeste topp. Ikke en høyde å bli imponert over i et fjellrikt land som Norge, men som i forhold til terrenget rundt rager høyt og gir et fantastisk utsyn over det meste av Haugalandet og sørover mot Kvitsøy, Stavanger og Nord-Jæren.

Gå sørover gjennom byggefeltet Eidsbakkane øst for Karmøyhallen til du kommer inn i lysløypa som går inn i Liarlund og Stangelandsmarka. Traseen mot Sålefjell er merket med K’er (”Karmøymarsjen”), og i normal gangfart vil turen fram til toppen ta ca 2 timer. Du kan også starte turen fra Liarlund.

Første del av turen går i lysløypa i Liarlund, en svært populær turveg. Karmøymarsjen går i lysløypas nordre trase. Etter hvert kommer du over på sti og følger denne i sørlig retning over Svartamyr mot Melstokkevatn. Følg stien øst for vatnet til sørenden av vatnet og deretter mot toppen som du nå ser.

For å oppleve mer av Karmøyheiene, som varierer fra lune skoger til åpne lyngheier, anbefales det også å gå mot toppen fra Skudeneshavn og Åkrehamn. Også her er det gode parkeringsforhold, og stiene innover marka er merket.

Gangtid: Ca 4 timer t/r.

Merking/skilting: Merket og skiltet.

Adkomst med egen bil

Vi tar av fra riksveg 47 like sør for tunnelen mot Kopervik og følger Østre Karmøyveg ca 400 meter der vi tar av til Karmøyhallen (skiltet). Parkering ved Karmøyhallen.
Annonse