4-dagers rundtur på ski vest i Jotunheimen

Legg til huskeliste
Annonse

En av de fineste påsketurene i Fjellnorge? Vel, det er opp til deg å vurdere. Vi kan i alle fall love deg majestetiske dagsetapper og trivelige hytter i Norges mest kjente fjellheim.

Tyin - Fondsbu - Skogadalsbøen - Olavsbu - Fondsbu - Tyin

Dag 1 Tyin til Fondsbu

Turen inn til Fondsbu er flat og fin, en forsiktig start på fjelleventyret. Vil du ha en virkelig behagelig start på turen kan du sitte på med beltebil inn til Fondsbu. Strekningen blir kjørt store deler av seinvinteren.

Dag 2 Fondsbu til Skogadalsbøen

Avstand: 21,5 km 

Over til Skogadalsbøen er det litt bratt, litt flatt, men först og fremst veldig fint. Dagen avsluttes ned i Uradalen og du kommer inn i det eneste skogspartiet på turen. Akkurat som Fondsbu, er Skogadalsbøen betjent. Dette betyr at du kan se fram til en skikkelig hjemmelaget middag etter endt dagsetappe.

Se rutebeskrivelse og kvistedatoer 

Dag 3 Skogadalsbøen til Olavsbu

Avstand: 19 km

Nå bærer det opp igjen til snaufjellet og den selvbetjente hytta Olavsbu, midt i hjertet av Jotunheimen. Turen på 22 kilometer går i skredtrygt terreng omgitt av majestetiske fjell.

Se rutebeskrivelse og kvistedatoer 

Dag 4(5) Olavsbu til Fondsbu

Avstand: 17 km 

Turen ned igjen til Fondsbu er som ei sjarmøretappe å regne. På den 16 kilometrene gir du fra deg nesten 400 høydemeter. Vel framme på Fondsbu kan du enten avslutte med middag og ei siste natt i fjellheimen, eller du kan returnere til Tyin på ski eller med beltebil.

Se rutebeskrivelse og kvistedatoer 

Adkomst med egen bil

Med egen bil kan du parkere på Tyinstølen eller Tyin dersom man skal ta beltebil. Parkeringsmuligheter begge steder.

Adkomst med kollektivtransport

Tyinstølen eller Tyin er beste utgangspunkt for denne turen. Hit kjører Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap (JVB) fra både øst og vest i Norge. Også turen videre inn til Fondsbu med beltebil er kjørt av JVB.

Annonse