Sykkeltur til Riasten langs Riastvegen fra Tydal

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Sykkeltur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  11,4 km
  2 timer, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

Tydal er som gjort for sykkelturer med flotte og lett tilgjengelige grusveier langt inne på fjellet. På sommerstid ligger en fin grusvei åpen mellom Tydal (ved Mosjøen/Stuggusjøen) til Reitan i Ålen.

Denne veien starter i bjørkeskogen og slingrer seg opp mot fjellet forbi små hytter og setergrender. Den passerer bekker og sjøer og har en fantastisk utsikt mot omkringliggende fjell. Den som ønsker en lengre tur kan sykle hele veien til Reitan stasjon/ Ålen, men denne beskrevne turen går til den flotte fjellsjøen Riasten som ligger oppe på fjellplatået, et lite stykke inn i Holtålen kommune.

Gå av bussen, eller parker bilen ved parkeringen/ bomstasjonen. (veikrysset Stugudalsvegen/ Fv 705 og Riastvegen). Start turen på 580 m.o.h. med å sykle over elva Tya som renner fra Stuggusjøen. Ganske straks begynner en svak oppoverbakke ca. en halv kilometer før veien svinger til høyre. Nå går det ca. 1 km i syd-vestlig retning i relativt slakt terreng før veien fortsetter mot syd og bakkene tar til igjen. Her venter ca. 225 høydemeter fordelt på ca. 6 km mot sjøen Stor-Øvlingen. På veien passeres Finnøyvollen samt sjøene Langtjønna og Øvlingen.

Mellom de to sjøene passerer sommerløypa mellom Stugudal og Kjølihytta ved Øvre Kjølitjønna. Denne hytta ligger på 1045 m.o.h. og drives av Trondhjems turistforening og har både overnatting og matlager. (Dette kan bli en tilleggs-tur for den som ønsker litt vandring kombinert med en sykkeltur).

Sykkelturen fortsetter forbi Høvlingen i ca. en kilometer med svak nedoverbakke før turen tar fatt med en ny oppoverbakke til det neste høgdedraget på opp under 850 m.o.h. Deretter er det ca en kilometer med herlige 50 høydemeter nedoverbakke før du kommer til den vakre avlange sjøen Riasten på 802 m.o.h. Her kan man parkere syklene og ta en god lunsjpause ved nordsida av sjøen. Her går det også en liten grusvei samt sti rundt stort sett hele sjøen. Det finnes mange fine viker og strender for en rast eller et bad. (Hele rundturen er på ca. 15 km. for den som ønsker det.)

Sykle den samme veien tilbake.

Det anbefales å bruke godkjent sykkelhjelm, klær etter vær og ha med reparasjons-utstyr og førstehjelp.

Strekning enkel vei: ca. 11.4 km.

Høgde-meter opp enkel vei: ca. + 345 m.

Høgde-meter ned enkel vei: ca. – 133 m.

Laveste punkt: ca. 580 m.o.h.

Høyeste punkt: ca. 850 m.o.h.

Årstid: juni til september

Faremomenter: Generell trafikk, snø og is på veien. Fall fra sykkel.

Vanskelighetsgrad: Tur og retur så regnes turen som rød i henhold til norsk standard i Merkehandboka.

Tidsestimatet er enkel vei.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør Fv 705 fra Røros eller Selbu/Stjørdal. Parker bilen ved bomstasjonen der Reitanveien går fra 705 i nærheten av Mosjøen/ Stuggusjøen

Adkomst med offentlig transport

www.atb.no kjører buss til Stugudal fra Selbu/ Stjørdal/Trondheim. Rutene forandres av og til så gå inn på ATB sin nettside for oppdatert informasjon. Stig av ved Riastveien/ bomveien. Det går og at ta tog tilbake til Trondheim eller Røros fra Reitan stasjon i Ålen. se www.entur.no / www.vy.no
Annonse