Rundtur til Den omvendte båt i Jegersberg, Kristiansand

Legg til huskeliste
Annonse

Jegersberg er et fantastisk turområde både for fastboende og turister i Kristiansand. Den omvendte båt er innenfor rekkevidde hvis du setter av 2-3 timer inkl. tid til en stopp og litt mat. Barnefamilier drar gjerne på tur i helgene og benytter nok 3-4 timer på hele turen. Man får litt følelsen av å gå i fjellet når man er der oppe i Jegersberg. Det er mange av de samme luktene fra fuktig vegetasjon og varmt grunnfjell, og turen krones med særdeles god utsikt over sørlandskysten og Sørlandets hovedstad, Kristiansand. Turglade og treningsgale kristiansandere er heldige i hverdagen! Tunge daler med bekke- og elvefar, med akvadukten, høydedragene med lyngen i sterk rosa og bergartene båndgneis, granittisk gneis og øyegneis, for den interesserte, gir deg mer enn nok å kaste øynene på. Om det ikke skulle være nok med den fabelaktige utsikten fra toppen av Den omvendte båt. Eller BÅD, på kav sørrlannsk. Turen lar seg sågar gjøre en spontan ettermiddagstur i skjørt og med lånte, litt store gubbesko. DNT Sør har bok ved toppen av Den omvendte båt (234 moh), og i Gyldenløvegate 2b, Krisitiansand selger vi turkart over dette aktuelle området (Skråstadheia). Kartet har inspirerende tekst over alle stedsnavn, geologi, kulturhistorie, for nå nevne noe.

RUTEBESKRIVELSE: Flere ruter er mulig - utallig antall muligheter, egentlig. 

Denne turen går fra Presteheia ved Jegersberg. Gå ned til Grønn slette og følg lysløypa et lite stykke før du beveger deg inn på stien. Ved parkeringsplassen på Presteheia ved Jegersberg er det satt opp et stort skilt med oversikt over hele området dersom du kommer kartløs og rådvill. Området er forøvrig godt skiltet for den som vet hvor han skal og har god hukommelse. 

Adkomst med egen bil

Kristiansand.
Ta buss til UiA ved Spicheren treningssenter og gå derfra og oppover grusveien forbi Jegersberg Gård til du kommer til Grønn slette. Derfra kan du gå eller løpe i lysløypa eller følge de ulike løypene, avhengig av hvor langt du vil gå.
Eller kjør til Presteheia (oppover mot Gimlekollen hvis det er mer kjent) og parker på den store parkeringsplassen der (ved et idrettsanlegg / fotballbane).

Adkomst med kollektivtransport

Ta buss til UiA ved Spicheren treningssenter og gå derfra og oppover grusveien forbi Jegersberg Gård til du kommer til Grønn slette. Derfra kan du gå eller løpe i lysløypa eller følge de ulike løypene, avhengig av hvor langt du vil gå.Eller kjør til Presteheia (oppover mot Gimlekollen hvis det er mer kjent) og parker på den store parkeringsplassen der (ved et idrettsanlegg / fotballbane).

Annonse