Tøff sykkeltur i herlige Høstdalen

Publisert av: DNT Nord-Østerdal
Annonse

Om turen

Start fra Gjelten Bru Camping og følg vegen sørvestover mot Sølendalen til Sølendalsbommen, 4,8 km.

Her tar du av til høyre opp en lang og bratt stigning forbi Gammelsætra, der det er fin utsikt tilbake mot det mektige fredsfjellet Tronden.

Videre sykler du over høgda, ned mot elva Hausta og oppover mot Langsætra som har aktiv seterdrift. Det er fortsatt stigning opp mot Sjølia med utsikt til mange flotte fjell og ned til Høstsjøen.

Fortsett videre mot vest opp den steinete stigningen mot Reinslia. Herfra er det vid utsikt mot Folldal og Rondane. Taubanen mellom Folldal og Alvdal gikk over fjellet her.

Fortsett enda litt mot vest før stien svinger nedover og sørover forbi Reinsleisætra ned i dalbotnen av Høstdalen. Fra Reinsleisætra er det fin oversikt over småvatnene østover og Høstsjøen. Sykkelstien går tilbake på den andre sida av Høstsjøen. Mange fine idyller ved f.eks. Rundtjønna og Fiskløstjønna. Her finner du grusrygger etter elver som har gått i istunneller i botnen av isbreen, som en gang lå i dalen. Rett før Kjemsjøsætra balanserer vegen på en slik esker. Fra nå av er det nedoverbakker til Sølndalsveien, hvor du svinger til venstre og sykler på lett veg tilbake til Gjelten Bru Camping.

Sykkelkart med mer detaljert rutebeskrivelse kan kjøpes på bokhandelen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Gjelten Bru Camping /N.O. Dæhlie Eft. ved riksvegen til Folldal.
Annonse

Publisert av

DNT Nord-Østerdal