Knutshøe - Besseggens tøffe lillebror

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  12,2 km
  5 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

Helt øst i Jotunheimen finner vi det flotte fjellet Knutshøe (1517 m.o.h.), den mindre kjente naboen til Besseggen. Turen byr på et variert terreng, nydelig natur og fantastiske utsiktspunkter.


RUTEBESKRIVELSE:
Knutshøe er betegnet som en litt lettere tur enn Besseggen. Du kan gå til toppen, som tar rundt 2 timer eller du kan velge en rundtur som tar nærmere 5-6 timer.

Turen starter ved Vargebakken langs fylkesvei 51, her kan du parkere bilen. Etter du har krysset elva Varga, er det godt skiltet og en tydelig sti som følger deg til toppen.

Etter litt lett klyving i bratt parti på starten av oppstigningen følger du sti helt frem til det siste partiet før toppen, der du finner enda ett lett bratt parti.

RUNDTUR:
Hvis du velger å ta turen som en rundtur følger du ryggen nordvest, helt til du kommer ned til Leirungsåi. Deretter velger du stien til venstre i stidelet for å komme tilbake til startpunkt. Stien går oppover langs Leirungsdalen.

OBS: Tråkkene på ryggen ender i stup og må ikke følges. Vi anbefaler gode sko, som sikrer godt feste. Det er ingen snarvei ned fra fjellet, og det lønner seg derfor å følge skiltet sti hele veien. Turen gjør seg også best i tørrere føre, og passer for fjellvante.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Enklest er bil til langs riksveg 51 over Valdresflya. Gode parkeringsmuligheter ved rasteplass.
Annonse