Trekanten i Trollheimen på ski

Legg til huskeliste
Annonse
  • Svært krevende skitur
  • 77,0 km
  • 3 dager
  • Turen går én vei, fra A-B
  • 1962 høydemeter totalt
  • Sesong: Feb - apr

Trollheimen er et fjellområde med store variasjoner. Nettopp derfor er dette området så spennende å gå i. Her har man daler, åpne vidder, alpine fjell og runde fjell, bjørkeskog og store mektige eldgamle furuer. 

Klassikeren Trekanten i Trollheimen er en av Norges mest populære hytte til hytte turer. Den er like fin å gå vinterstid som om sommeren. Liker du å få servert maten anbefaler vi å gå i påsk. Da er hyttene betjente. Utenom påske er disse hyttene selvbetjente, utenom Gjevilvasshytta som er ubetjent (har ikke matlager), 

Vinterrutene er kvista over skoggrensa i påska og merka med blåmerka brikker i skogen. Utenom påske er det ikke vintermera rute og turen blir da mer krevende og stiller større krav navigering og rissikovurdering av veivalg.


TURBESKRIVELSE:

  • Klassisk rundtur. 3 (4) dager + reise 
  • Krevende tur. Betjente hytter (i påska)
  • Dagsetapper på 22-23 km


Dag 1: Gjevilvassosen - Gjevilvasshytta, 9 km
Turen starter fra Gjevilvassosen eller Festa bru inn til Gjevilvasshytta med overnatting.
Det er ofte oppkjørte skispor innover dalen, sjekk skisporet.no for status. Gjevilvassveien er i perioder brøytet da kan man enten følge veiskuldra eller gå langs veien.

Dag 2: Gjevilvasshytta - Jøldalshytta, 20 km
Herfra går turen opp langs Gjørdøldalen over Minnilla hvor landskapet er både åpnet og dramatisk på en gang. Videre før du følger fjellsiden langs Svarthøtta ned til vakre Jøldalen og Jøldalshytta.

Se beskrivelse av ruta mellom Gjevilvasshytta og Jøldalshytta her.

Dag 3: Jøldalshytta - Trollheimshytta, 21 km
Etter en god midd ag og en god natts søvn starter man dagen etter turen mot Trollheimshytta. Da Svartådalen er alt for rasfarlig til å ferdes i på vinteren går turen på den nordsida av Trollhetta-massivet. Over fjellryggen og ned Åkerdalen til man nesten er ved Storrindvatnet. Man følger vannene vestover og dreier sørover ved Kvernabekken ned i furuskogen og til Trollheimshytta. Hytta ligger idyllisk til i skogen med utsikt opp mot Trollhetta og Snota.

Snota med sine 1669 meter er den nest høyeste toppen i området og gir deg utrolig utsikt utover Trollheimen. Hit er det en fin dagstur hvis man har muligheten. 

Se beskrivelsen av ruta mellom Jøldalshytta og Trollheimshytta her.

Dag 4: Trollheimshytta - Gjevilvasshytta/Gjevilvassosen, 20/29 km
Fra Trollheimshytta går turen opp til Svarttjønnin på rundt 1400 meter og tilbake til Gjevilvasshytta. Det er fint å ta en tur oppom Blåhø (1671 moh.) hvis været er bra, før du begynner på nedoverturen om Gjevilvasshytta evt. til Gjevilvassosen. 

Se beskrivelsen av ruta mellom Trollheimshytta og Gjevilvasshytta her.

Turen kan man selvfølgelig gå motsatt vei også.  


Bestill opphold på hyttene her

Adkomst med egen bil

Om vinteren kommer du deg til Gjevillvasshytta med bil langs E6 til Oppdal, Rv 70 til Festa bru hvor du tar av til høyre (nordover) og følger bomveg som er brøytet til Osen ved sørenden av Gjevilvatnet. Fra parkeringsplassen er det 9 km til hytta.

Alternative startseder:
Mot Jøldalshytta: Bil langs E6 til Berkåk og Fv 700 til Grindal. Det er også mulig å kjøre om Orkanger/Å til Grindal. Her tar du av til Nerskogen og svinger av fra Nerskogveien når du møter skilting til Jøldalshytta. Det er vinterbrøyta vei til Kleva til påske, herfra 5 km til Jøldalshytta. Eller om vinteren fra Vaulan, 9 km til hytta. Sjekk oppdaterte veimeldinger på joldalsveien.no.

Til Trollheimshytta fra Gråhaugen er turen lenger, 4 timer langs Gråsjøen eller 5 timer over Bossvasshøgda. Det er brøytet til nedenfor demningen ved Gråhaugen om vinteren.

Adkomst med kollektivtransport

Du kan ta toget til Oppdal og buss videre til Festa. Herfra er det 12 km til hytta. Eventuelt kan du ta taxi fra Oppdal til Gjevilvassosen. 

Annonse