Maridalsalpene via Mellomkollen - holdeplasstur Oslo

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  9,8 km
  3 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mar - nov

"Vil du ha en fin dagstur med topputsikt? Da kan du bli med på denne turen gjennom Maridalsmarka og besøke de flotte ""Maridalsalpene».

RUTEBESKRIVELSE

Ta toget til Movatn stasjon. Herfra følger du skilt til de ubetjente Tømtehyttene. Turen går oppover bakkene mot Tømte gård. Når du nærmer deg Tømte gård må du ta av den første merkede stien, med skilt som viser til Mellomkollen og Vaggestein. Det er ikke merket sti fra Tømte mot Mellomkollen, så vil du på topptur er det greiest å gå den merkede stien nede fra veien. På toppen er det fint og sitte på en god dag og nyte utsikten. På vei oppover kommer du inn i Mellomkollen naturreservat. Reservatet er opprettet for å bevare et område med særlig verdi for biomangfold. Her er det mye gammel skog og frodig landskap med ulike vekster. Du kan brenne bål etter gjeldende regler, men kun benytte tørre kvister fra bakken. Det er ikke tillatt å brekke av trær eller på annen måte ødelegge vegetasjoen. Innenfor reservatet er det ikke tillatt å sykle. se verneforskriftene. Fra Mellomkollen går det nedover mot Skar. Deler av traseen er på en gammel vei som ble laget på 1850 tallet for å få en vei til Tømte gård som aldri ble ferdig. Følg stien ned mot Skar, og ta gjerne den umerkede snarveien til P-plassen. Hvis ikke må du gå tilbake noen hundre meter når du kommer ned på veien for å komme til bussholdeplassen på Skar.

Ruta kan gås begge veier, men er nok lettest med start på Movatn. Fra Movatn til Tømte går du mye på grusvei. Fra Tømte til Skar går stien noen steder i kronglete skog og kan være vanskelig hvis du har problemer med beina.

Vil du innom de andre kollene kan du følge umerket sti som går ut ved Damputtene på vei opp fra Movatn.

Turlengde: ca 10,5 km 

Turkart: Oslo Nordmark Sør 1:25 000

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Adkomst med kollektivtransport

Det går tog til Movatn eller buss til Skar, se Entur for rutetider.

Annonse