Topptur til Uranostind (2157moh.)

Publisert av: DNT Oslo og Omegn
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  16,1 km
  9 timer
 • Sesong
  Jul - sep
Uranostind er også omtalt som den vakreste tinden i Jotunheimen.

Koldedalen er nok det beste utgangspunktet for å bestige Uranostinden. Fra anleggsveien i Koldedalen går du i lett terreng på merket sti opp til osen av Uradalsvannet. Elva må steingås. Hold så til høyre for fjellknausen på 1450 m og følge veien mot nord oppover fjellryggen. Det er smalt og luftig over de to fortoppene som begge er høyere enn 2000 meter. Opp den siste eggen anbefales klatreutstyr.

En alternativ rute opp til Uranostinden fra Uranosbreen – En tur som også er populær med på vinteren. Du kan velge å gå fra Tyinholmen /Eidsbugarden eller korte inn noe ved å kjøre inn Koldedalen. Ruten er ansett for å være middels tung der en følger veien oppover mot breen på østsiden av tjern 1518, og innover breen på høyre side. Breutstyr er en selvfølge. Ruten går opp i skaret mellom Uranostinden og Slingsbytinden. Derfra i ur helt til topps på hovedtoppen.

Har du ikke breutstyr og erfaring må du gå denne turen sammen med fjellførere. Både Fondsbu og Tyinholmen tilbyr føringer til toppen gjennom sommeren.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Til Eidsbugarden og Tyinholmen i hjertet av Jotunheimen kommer du deg enten med bil eller buss.
Annonse