Over Besseggen

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  13,7 km
  8 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

Det er gode grunner til at Besseggen er en av landets mest populære turer. Den fantastiske utsikten over ville Jotunheimen og de bratte passasjene gir en god følelse av mestring. Turen er ikke spesielt vanskelig og ikke veldig utsatt, men gir likevel en luftig følelse med det grønne Gjende 400 meter lenger ned på den ene siden, og det dypblå Bessvatnet på den andre.

RUTEBESKRIVELSE:Turen over Besseggen går mellom Gjendesheim og Memurub u. Start gjerne med en overnatting på Gjendesheim før du morgenen etter tar båten inn til Memurubu over Gjende og går derfra. De fleste tar båten og går Besseggen denne veien. Da klyver du oppover og det oppleves mindre luftig enn om du går andre veien med utsikt mot halve Jotunheimen. Besseggen er 16 kilometer lang, og det høyeste punktet ligger på 1743 moh. Beregn rundt 8 timer på hele turen.

Hovedsesongen for Besseggen-trafikken er juli og august og de første helgene i september. Men Besseggen kan du ofte gå tidlig i sesongen, og til langt ut på høsten.

Mer informasjon om turen og området finner du på besseggen.net

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Buss med Valdresekspressen til Gjendesheim fra Oslo eller Sogndal, eller fra Otta med Ottadalen billag.
Annonse