Topptur til Tårnefjellet 231 moh. i Tana kommune

Publisert av privatperson

Topptur til Tårnefjellet 231 moh. i Tana kommune

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,5 km
  1 time, 45 minutter
  En vei
 • Sesong
  Mai - okt

Tårnefjellet 231 moh er et trigonometrisk punkt og er vest for Bonakas i Tana kommune. Det er merket turløype til toppen hvor det er en turkasse som kan kan skrive navnet sitt. Turløypa er en #perletur i Tana kommune. Det er veldig flott utsikt fra toppen mot munningen av Tanaelva, bygda Rustefjelbma, Stangnestind og ikke minst oppover Tanadalen.

Noen hundre meter nedenfor startpunktet for turløypa finner man en gammel steinbru som er bygd i 1936 eller 1937 med nødarbeidsmidler (Nygaardsvoll midler) Dagsverkgodtgjørelsen var beregnet til kr 2,- pr deltager. De som hadde hest fikk et tillegg. Brua ble restaurert i 2006 av Algasvarre bygdelag.

NB! NB! Husk båndtvang da det er sauer på beite i området.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

En bra plass å starte turen er fra veien som går opp til Alggašvárri. Det finnes flere alternative startpunkter for å komme seg opp til Tårnefjellet. Denne beskrivelsen er for en tur som starter fra Bonakas/Alggašvárri veien.

For å komme startpunktet så må man kjøre 4,5 km fra Rustefjelbma mot Bonakas til man er noen hundre meter fra Landbruksskolen. Der går det en vei som tar av til venstre fra fylkesveien rett etter brua over Rássejohka (bekk). Denne veien kan man kjøre langs ca 800 meter til man kommer til en opparbeidet rasteplass hvor det står et skilt merket "natursti". Foturen starter her, men ikke i retningen som skiltet natursti angir. Man følger i steden veien ca 450 meter opp mot Alggašvárri til veien begynner å svinge til høyre. Da tar man av fra veien, går man rett frem og følger stien som går helt til toppen av Tårnefjell. Stien er merket hele veien opp til toppen med røde malingsmerker på trær og stein. Merkene kan være litt vanskelig å se da de er ganske slitt av vær og vind. På toppen er det en turkasse som man kan skrive navnet sitt i.

Ha en fin tur!
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.