Knutehytta til Jonsknuten 

Legg til huskeliste
Annonse

En topptur "alle" i Kongsberg har vært på! Denne kan fint gås av små bein på gode dager, men det er litt bratt selv om ikke turen er lang.

Vi kjører fra Saggerenda til Knutehytta og parkerer her. Så følger vi grusveien videre innover, forbi Kongens dam og videre inn til den gamle heisen til Telenor.

Unnder heisen går det en sti oppover. På veien opp til første flate går vi forbi ett gammel fjøs, flere steinbrudd og en bekk renner stadig i kanten av stien.

Når vi kommer opp av den bratteste stigningen ser vi tårnet foran oss til venstre. Herfra og opp er det ikke lange biten.

På toppen er det mulig å gå inn å se i det gamle branntårnet, og for de som vil kan man klatre opp på toppen. Det er flott utsikt hele veien rundt på klare dager.

Vi tar en annen vei ned, vi fortsetter utover mot Skrim og følger kanten ned. Det er ikke merka sti, men det er en godt synlig sti. Den er like bratt ned som opp, men her er det utsikt mens vi går ned. Vel nede på flatere sti møter vi stien som går fra Kongsberg til Selsli. Vi tar tilbake mot Knutehytta og passerer Jonstjern på veien. Denne stien er merket med blå T og det er en enkel tur tilbake til bilen.

Området har mange stier og mye kulturminner. Dersom du ønsker å gå en lengre tur kan turen langs rennen fra Sachsen absolutt anbefales

Adkomst med egen bil

Fra Saggerenda kjører man opp Knuteveien helt til Knutehytta.
Annonse