Fotturperle Øretoppen/Bealljecohkka

Publisert av: Sør-Varanger kommune

Fotturperle Øretoppen/Bealljecohkka

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  6,5 km
  4 timer
  En vei
 • Sesong
  Jun - nov

Øretoppen/Bealljecohkka

Topptur til Sør-Varanger kommunes 3. høyeste punkt (465 moh). Fin topptur på godt merka sti (merka av Turistforeningen med rød T). Turen er 6,5 km hver vei. Lett stigning i starten av turen, hovedtyngden av turen går i lett og og flatt terreng helt inn til foten av fjellet. Stigning opp til toppen siste kilometer.

Passer for alle med god turform, også for barn som er litt vant med å gå. Ikke for folk med hofte eller kneproteser grunnet stigning.

Fra Øretoppen kan man gå videre til Partisanerhula. Denne stien er også merket.

SKITUR TIL ØRETOPPEN, (DETTE ER IKKE EN "PERLETUR" OM VINTEREN)

"Ropelv og Renøysund hytteforening prøver å kjøre skispor i helgene om vinteren når det er vær til det.

Det kjøres da fra parkeringsplassen på Kattberget til postkassa ved Øretoppvann, videre innover Jørgendalen. Det kjøres også spor ned til Holmvann,Madvikvann (der er den en postkasse), Iselvdalen , Smukvatn og ned til veien igjen. Disse løypene merkes med merkepinner.

Hytteforeninga har også satt opp "veiviserskilt" ved veien og flere steder der løypene deler seg."

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør til Jakobsnes og videre ut til Ropelv. Parkering på Kattberget, stor parkeringsplass på venstre hånd på toppen av en bakke, ca 500 m før stien starter. Der stien starter står det et lite skilt på høyre hånd merket Øretoppen. Vær nøye med å følge stien godt fra start slik at stien og de røde T er blir lett å følge hele veien da det er flere stier helt i starten. For lettest og best merket tur, følg røde T er og varder hele veien. Godt merket tur.