Topptur fra Skutvik til Salen

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  4,1 km
  2 timer
  En vei
 • Sesong
  Mar - okt
En liten dagstur som gir deg en flott utsyn over store deler av nordre Steigen, deler av ytre Hamarøy og Lundøya. Store deler av Lofotveggen og Vestfjorden. På riktig klare dager kan du se forbi Værøy og ut mot Røst. Starter en i sentrun av Skutvik går en nordover og kommer inn på sti til gammel beebyggelse Støvran, nord for Skutvik. Videre nordover gjennom denne og gjennom siste gård Hjelman. Her starter sti opp til Kverna som er høyeste punkt i Kvanndalen. Du følger ryggen opp til Salen på godt synlig sti. Går du helt vest på Salen ser du ned på Olebu utleiehytta til Skutvik I.L. og Kvanndalsvatnet.
Turen ble merket etter nasjonal standard sept 2014 med start fra Skutvik Landhandel.hvor du også får turkort for stien og kan lese om stien på tavle like utenfor butikken.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Hurtigbåt fra Bodø til Skutvik, ferge fra Svolvær. Buss fra E6 og Ulvsvåg eller privatbil.

Varsel

Annonse