Skitur til Moseidvarden og Naspevarden i Vennesla. - 26 km i preppa løype.

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Skitur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  27,0 km
  4 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Des - mar
Denne Skituren går i de mest populære områder for Venndølene å gå på ski. Det er fullt mulig å gå rundløyper på halve distansen i dette området, men skal en ha i pose og i sekk anbefales hele "Vardeturen". Det anbefales å starte fra Støleheia eller Drivenesheia. Den sørligste runden av Vardeturen er minst brukt, men går i det mest åpne terrenget.

Stor takk til frivillige i Vennesla som kjører supre skiløyper i sesongen her. De jobber hele året med å holde disse oppe på vinteren og opplevelelsen av å gå de en dag som vist på bildene er veldig god. Bildene er tatt fra Vardeturen i 2012 der deltakerne var få, men været helt topp. Ved start på Støle er det jevn stigning fra 230moh til Moseidvarden på 319moh. Det er turens høyeste punkt.

Fra Moseidvarden er det flotte og lange utforkjøringer mot Tjåvann på Drivenesheia. Her krysses Riksveien og en starter på runden rundt NaspeVarden. Denne går i starten i tett skogsterreng før det åpner seg opp og blir glissen skog ca 300moh. Her er det mange fine rasteplasser og i helgene er dette en godt besøkt løype.

Ved løypa's nordligste punkt er det mulig å ta en ekstrasløyfe på 3km. Den går langs vann og i glissen skogsterreng. Ekstrasløyfen er relativ flat sammenlignet med andre deler av løypen.

Etter oppstigningen til Naspevarden er det pene, men slake utforkjøringer til Lille Naspe før en setter utfor Kåre-bakken og tilbake mot Riksveien.

Etter kryssing av veien går en mot Loland og det er mulig å ta en avstikker her, men da må en gå endel i løype som ikke er preppa med maskin. Ved Lolandsvannet er det også flere flotte rasteplasser og ved sikker is kan en krysse dette på langs til Støle.

Det anbefales å følge den preppa løypa til løype-kryss mot Støle hvor en startet 8-talls turen. Er været bra er dette en skitur i vårt nærområdet som en sent glemmer. God Tur: FWU-2012

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Kjør bil til Støle som er litt nord for Mosby, men med avkjørsel like sør for Stemmen.
(Anbefalt for de som kommer fra Mosby elelr Kristiansand). For de som kommer fra Vennesla eller Øvrebø er det best å kjøre til Drivenesheia og parkere ved stor parkeringsplass.
Annonse