Vinjakula - klassiker med panoramautsikt

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  4,1 km
  6 timer
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Mai - okt

Når du kommer kjørende ned Øvstebødalen, ser du Vinjakula ragende majestetisk bak Byrkjedal og Byrkjedalstunet. Det er noe klassisk over det dette fjellet, ruvende 907 meter over havet.

Dette er en flott tur, som anbefales alle som liker utsikt, og som har brukbar kondisjon. Turen krever sitt, stigningen er på nærmere 500 meter og løypen går delvis i ulendt terreng. Gloppedalsura er en av Nord-Europas største steinurer. Her er steiner så store som hus. Urmassene er dannet av et skred fra kanten av Vinjarkula. Steinmassene har trolig rast ut på en smeltende bre, eller på store snøfenner i slutten av siste istid.

Parkering: Stor, gratis parkeringsplass på toppen av bakken opp mot Maudal. Løype: Delvis vardet. Kupert i åpent og krevende høyfjellsterreng. Ca 5-6 timer tur/retur. Ikke merkert.

Det er også sti fra p-plass på Veen. Her er det parkerings avgift. Starter på 191 moh. og har en stigning på 716 meter, så dette er også en krevende tur. Ikke merket. 6-7 km totalt, ca 13 km tur/retur.

 Kart: Turkart Bjerkreim 1: 50 000.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Bil eller buss på Rv 45 til Byrkjedalstunet. Kjør eller gå opp bakken mot Maudal, turen starter på veiens høyeste punkt. 
Annonse