Langhelg i Femundsmarka

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  59,4 km
  4 dager
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

Nyt dagene i Femundsmarka, pust inn den friske luften, og la skuldrene senke seg. På denne turen er det sjelen som får hvile.   

Ruten: Elgå - Svukuriset - Røvollen - Ljøsnåvollen - Langen - Elgå   

Femundsmarkas endeløse høyfjellskog kan ta pusten fra deg når du nyter utsikten fra Stor-Svuku/Svahke. Fjellet har en egen evne til å få mennesket til å sette pris på de viktige tingene i livet, og til å glemme hverdagens mas og bråk.   

Dag 1

Avstand: 8 km

Buss til Elgå, og gå til Svukuriset, ca. 3 timer. På vei til hytta går stien opp til fjelltoppen Gråvola hvor du får en fantastisk utsikt mot Femunden. 

Mer informasjon om ruten 

Dag 2 Svukuriset - Røvollen

Avstand: 17 km 

Turen starter fra Svukuriset, og går nordover langs foten av Stor-Svuku/Svahke og ut på den steinete sletta i retning mot Røvoltjøna. Videre ned i bjørkeskogen til den selvbetjente hytta Røvollen. Ca. 6 timer.

Mer informasjon om ruten 

Dag 3 Røvollen - Ljønåsvollen

Avstand: 22,3 km 

Opp mot Langeggtjønnan, og så på grusryggene som kalles eskere. Dette er grusen som elveløpet under isen har lagt igjen, og ryggene kan være flere kilometer lange. Videre ned langs Volsjøbekken, og vading over Mugga. Forbi hvite sandstrender går turen forbi Muggsjølia, en liten åpen hytte. Herfra er det 6,5 kilometer igjen til Ljønåsvollen. Ca. 7 timer.

Mer informasjon om ruten 

Dag 4

Avstand: 14,7 km

Fra Ljønåsvollen går turen i rolig tempo ned til Langen, ca. 4 timer, der det går buss til Røros eller ta Fæmund II tilbake til start ved Elgå.

Mer informasjon om ruten 

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parkering ved Elgå.

Adkomst med offentlig transport

Ja
Annonse