Langhelg i Femundsmarka

Publisert av: Den Norske Turistforening
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  59,4 km
  En vei
 • Sesong
  Jun - sep
Nyt dagene i Femundsmarka, pust inn den friske luften, og la skuldrene senke seg. På denne turen er det sjelen som får hvile.

Svukuriset - Røvollen - Ljøsnåvollen - Langen - Elgå

Femundsmarkas endeløse høyfjellskog kan ta pusten fra deg når du nyter utsikten fra Stor-Svuku/Svahke. Denne kjempen som ruver opp fra terrenget gir utsyn til langt inn i Sverige, og du føler deg som en liten prikk i landskapet når du tar inn panoramaet. Fjellet har en egen evne til å få mennesket til å sette pris på de viktige tingene i livet, og til å glemme hverdagens mas og bråk.

Dag 1: Buss til Elgå med Åmot Engerdal Bilselskap, og gå til Svukuriset, ca. 3 timer.

Dag 2: Turen starter fra Svukuriset, og går nordover langs foten av Stor-Svuku/Svahke og ut på den steinete sletta i retning mot Røvoltjøna. Videre ned i bjørkeskogen til den selvbetjente hytta Røvollen. Ca. 6 timer.

Dag 3: Opp mot Langeggtjønnan, og så på grusryggene som kalles eskere. Dette er grusen som elveløpet under isen har lagt igjen, og ryggene kan være flere kilometer lange. Videre ned langs Volsjøbekken, og vading over Mugga. Forbi hvite sandstrender går turen forbi Muggsjølia, en liten åpen hytte. Herfra er det 1,5 kilometer igjen til Ljønåsvollen. Ca. 7 timer.

Dag 4: Fra Ljønåsvollen går turen i rolig tempo ned til Langen, ca. 4 timer, der det går buss til Røros.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Buss til Elgå med Åmot Engerdal Bilselskap, og gå til Svukuriset, ca. 3 timer. Buss til Røros, se Femund II.

Annonse

Publisert av

Den Norske Turistforening