Helgetur over Bukkelægret og Besseggen

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  24,0 km
  3 dager
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

Besseggen er Norges nestmest bevandrede fjell, med over 40.000 vandrere hvert år. Det er en grunn til dette. Bratte stier, og en fantastisk utsikt over ville Jotunheimen gir en god følelse av mestring. Turen er ikke spesielt vanskelig, men gir likevel en luftig følelse, med Gjende 400 meter lenger ned på den ene siden, og Bessvatn på den andre. Hvis du i tillegg går Bukkelægret, får du virkelig opplevelsen av å være på tur!   

Gjendebu - Memurubu - Gjendesheim 

Dag 1

Ta Gjendebåten inn i hjertet av Jotunheimen og overnatt på Gjendebu. Nyt den friske fjelluften og den gode maten vertskapet kan by på.  

Dag 2 

Avstand: 10,9 km

Neste dag går turen over Bukklægret og over Sjugurdtinden, med utsikt inn i Svartdalen ned mot Bygdin. Turen ender på Memurubu. Beregnet tid er ca. 5 timer. 

Mer informasjon om ruten 

Dag 3

Avstand: 13,9 km

Siste dag går turen over høydepunktet Besseggen! Husk å snu deg og nyt utsikten utover Jotnenes fjell. Selvom turen kan virke skremmende for noen, med relativ smal sti og luftige passasjer, har ingen vært rammet av alvorlige ulykker på Besseggen. På det smaleste er eggen over to meter bred. En tur over Besseggen er en fantastisk opplevelse for førstegangsvandrere, som garantert gir minner for livet. Turen ender på Gjendesheim, og beregnet tid for denne turen er ca. 7 timer. 

Mer informasjon om ruten 

Tips: Turen kan event uelt utvides med en dag ved å ta buss til Bygdin istedet for Gjendesheim, og ta båten på Bygdin til Torfinnsbu. Dagen etter går du gjennom den vakre Svartdalen til Gjendebu, og fortsetter over Bukklægret derfra.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Buss med Valdresekspressen til Gjendesheim fra Oslo eller Sogndal, eller fra Otta med Ottadalen billag. Båt på Gjende med Gjendebåten.
Annonse