Sykkel- og fottur i Trollheimen

Publisert av: Trondhjems Turistforening, Den Norske Turistforening 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Sykkeltur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  40,8 km
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jul - sep
Trollheimen er kjent for lange og til dels krevende fotturer fra hytte til hytte. Men med tohjuling kommer man overraskende lett inn til herlighetene, det gjelder også barn ned til 6–7 år. Veien fra Vekta til Jøldalshytta er en morsom sykkelutfordring – gjennom fjellskog og forbi gamle setre. Parkeringsplassen på Vekta ligger på 730 meters høyde og er et bra utgangspunkt jevnhøyt med målet Jøldalshytta.

Den første halve kilometeren er underlaget steinete kjerrevei. Ikke perfekt for små barnesykkelhjul, men snart blir det bedre. Veien innover Svartådalen har mange småbakker og får ned gjennomsnittsfarten merkbart. Slike kneiker ville normalt kunne tatt bort motivasjonen til små syklister, men det redder denne turen at man krysser gjennom masse småbekker og vannsig underveis. Å sykle i full fart gjennom disse er garantert populært (kanskje for voksne også?).

Og så, idet de minste syklistene begynner å bli slitne, er man framme ved betjente Jøldalshytta med servering og hele 84 sengeplasser. Her er det fin utsikt videre innover Svartådalen, over Jølvatnet og omkringliggende myrer og fjell. Kaniner i bur og kyr og sauer på beite forsterker idyllen. Flere trivelige stier å gå småturer på i området. Om en halv mil med dårlig grusvei ikke er nok, fortsetter veien enda en halvmil vestover i ganske åpent fjellterreng før den stopper. Herfra går det mange fine fotruter, blant annet til toppen Geithetta på 1352 meter.


Forslag til en tredagers sykkel- og fottur:


Jøldalshytta - Trollheimshytta


Dag 1: Fra Kleva sykler du langs gammel setervei inn til Jøldalshytta.


Dag 2: Neste dag med sykkel til foten av Geithetta. Med beina fatt går turen over fjellet og ned i furuskogen til Trollheimshytta.


Dag 3: Tilbaketuren går gjennom Svartådalen og retur med sykkel til Kleva.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Med egen bil til Kleva.
Annonse