12 km super tur på gode stier og skauveier: Drivenesvannet, Moseidvarden, Lolandsvannet og tilbake til Drivenesvannet

Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende fottur
  • 10,6 km
  • 2 t
  • Rundtur
  • 263 høydemeter totalt
  • Sesong: Hele året

Innledning

Dette er en veldig fin tur på gode stier og skauveier i kupert men ikke bratt terreng. Mye av turen går i skiløypene. Last ned UT appen der du ser løypa med blå prikk for hvor du er.

Stibeskrivelse

Parker ved bommen ved Drivenesvannet. Gå innover, men ta til høyre langs vannet ca 300 m etter bommen. Du skal altså ikke opp den batte kjørbare veien til Skulebergvannet.

Veien innover er fin og stort sett tørr. Egnet for firhjuling og med behagelig helning. Etter ca 1,5 km etter bommen tar du til venstre i stikryss. Veien er blitt til smal sti, men nå treffer du på skilløypa som er vid og merket med bambus. Etter en liten bakketopp kommer du til stor myr og det er lurt å gå på den smale stien til venstre langs plantefeltet der det er tørt.

Etter ca. 1 km etter du kom på skiløypa, ser du ei brun brakke på din venstre hånd. Etter ca 30 m tar du smal sti til høyre. Stien er tydelig og tørr etterhvert egnet for firhjuling. Etter ca 500 m etter brakka kommer du til ei myr med høyspent. Følg den gode stien over myra. Så kommer du på et platå der stien går over fjell og lyng. Her er løypa på sitt beste. Har du problemer med å se hvor du skal gå siden stien går på fjell, er den vardet med mindre stein. Du går nesten 2 km på fjell frem til du er på Moseidvarden.

Etter du har vært på Varden, går du ca 3-400 m tilbake til skiltet til Kjåvann/Loland dukkker opp. Ta til venstre i retning Kjåvann.

Etter ca 1 km etter Varden er nytt stikryss. Ta til høyre i retning Kjåvann. Ca 1 km etter siste stikryss, er du ved store og flotte Lolandsvannet. Her følger du skiløypa og bambusen rett frem. Ta første stikryss til høyre der bekken ikke skal krysses. Etterhvert kommer du til store myrer der du følger bambusen. Du passer et lite tjern på din venstre side. Følg den gode skauveien bortover noen hundre meter til du kommer til nytt stikrysss. Ikke kryss bekken men ta rett frem i retning Kjåvann. Etter ca 500 m kommer nytt stikryss der du skal over brua og opp den bratte bakken. Her er du bare noen hundre meter fra Kjåvann, men dit skal du ikke.

Så går veien videre et par km i skiløypene. Før en bakketopp (der du var i sted) tar du stien til venstre inn i skogen og løper den siste 1,,5 km på samme sti som du startet. Snart er du tilbake til bilen.

For å få med deg ei runde som er 1-2 km lenger, kan du allternaivt gå rett frem i skiløypa til den brune brakka. Ta så skauvei til venstre 100 m etter brakka, en god skauvei egnet for bil. Da passerer du Skulebergvannet og du løper bratt ned mot Drivenesvannet og bilen.

God tur

Adkomst med egen bil

Kjør FV fra Vennesla i retning Øvrebø. Parker på toppen av den bratte Driveneskleiva ved bom Drivenesvannet.
Annonse