Topptur til Trehyrna

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

Topptur til spektakulær utsikt fra et av de høyeste fjellene i Bø i Vesterålen; "Trehyrna" 620moh.
Navnet beskriver de tre toppene som utgjør dette fjellmassivet her ytterst mot storhavet i Vest, og turen går til den høyeste av disse tre. Fra toppen ser man rett og slett "krumningen" som horisonten har ute i havet, da man har 180graders utsikt med kun hav. Snur man seg, ser man "Vesterålsalpene" så langt øyet kan se, til og med Møysalen ses herfra!

Turen er grei, men med jevn og bratt stigning hele veien, noe som kanskje kan bli anstrengende hvis man er i litt dårlig form. Det er også litt klyving de siste 20 metrene før man når toppen.

Turen starter fra Sandvikhalsen. Følg sti ned mot høyre til stranden på Trehyrnvatnet. Herfra kan man følge et eldre ras som har gått, helt opp mot toppen. Alternativt kan man gå halve raset opp, før man skjærer til høyre bort til skaret for så å følge ryggen opp mot den høyre toppen av de tre. Selve toppen nås ved klyving fra baksiden i en "slukt".
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør Rv 820 46.7km fra Sortlandsbrua mot Bø. Ta av på FV915 mot Eidet, Nykvågen og Hovden, og kjør 9km og parker oppe på toppen av "Sandvikhalsen". Gode parkeringsmuligheter her.
Annonse