Søndagstur til Kobberhaughytta i Nordmarka

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Skitur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  7,7 km
  2 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jan - mar
Denne søndagsturen er en klassiker i Nordmarka og fungerer tro det eller ei minst like godt på ukedager som søndager. Terrenget er variert, løypene er godt preparert, og peisestua på Kobberhaughytta er Nordmarkas triveligste.

Fra Frognerseteren går du mot Tryvannstua og følger derifra hovedløypa videre innover mot Kobberhaughytta. Alle løypekryss er tydelig skiltet og i det relativt lettgåtte terrenget renner kilometerne fort unna.

Vel framme på Kobberhaughytta har du fortjent noe varmt i koppen og noe godt å spise. Hytta er som regel oppe fra 11-16, onsdag-søndag, så lenge det er skiføre (Men sjekk åpningstidene på hyttas hjemmeside)

Tilbake kan du følge samme løype som inn, eller du kan legge inn alternative sløyfer. Skiltingen er som sagt god, og forteller det stort sett hvor du er på veg.

Turen kan og avsluttes med utforkjøringene forbi Ullevålseter og ned til Sognsvann, før du hopper på T-banen tilbake til byen.

Mer informasjon om løypene får du i Markadatabasen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Tar du bilen opp, følg skilting til Holmenkollen og kjør ca en kilometer forbi den verdenskjente hoppbakken. På store utfartsdager kan det være utfordrende å finne parkering.

Adkomst med kollektivtransport

Enkleste adkomst er T-banens linje 1 til Frognerseteren stasjon. 

Annonse