Helgetur på ski fra Finse til Krækkja og ned til Ustaoset

Publisert av: DNT Oslo og Omegn 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Skitur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  48,2 km
  3 dager
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Des - mai
To flotte dager med tur på Hardangervidda. Og, to koselige kvelder på høyfjellshytter. Togtur i hver ende. Kanskje får du på toppen av det hele lest en bok på toget? Her får du oppskriften på en ”kinderegg-helg”, minst tre ønsker i ett!

Finse - Krækkja - Ustaoset

Fredag morgen rusler du til jobben med tursekk og ski. Du viser deg frem på jobben som den spreke og får naturligvis all oppmerksomheten rundt lunsjbordet den dagen. Her drar du noen røverhistorier om tidligere tøffe og strabasiøse turer. Du sitter på jobb til de fleste har dratt hjem og rusler bort til togstasjonen. Nå er det tid for sosialt lag med en venn eller ett dypdykk i boken du ellers aldri får lest.


På Finse spenner du på deg skiene og rusler de 500 meterne bort til Finsehytta. Dette er en stor hytte og et svært godt utgangspunkt for turer innover i Skarvheimen eller sydover på Hardangervidda.


Neste morgen gjør du deg klar for en 26 km lang etappe til Krækkja. Ruten går sydøstover og du har som regel vinden til siden eller i ryggen. Er du heldig har du også mange timer med solen i ansiktet. Terrenget er lett kupert og ruten følger kvistet løype. Vel fremme kan du kose deg i en av stuene på hytta mens du venter på en tre retters middag.


Søndag går turen først til Tuva. Langs kvistet rute er dette ca. 20 km å gå. Starter du tidlig nok, rekker du de svært gode vaflene på Tuva turisthytte (privat). Her koser du deg før tiden er inne til å skli nedover til Ustaoset som ligger 8 km unna. Vel nede har du unnagjort ca 300 høydemeter og mange fine bakker, men ganske snille. En herlig avslutning på to fine dagsetapper på ski.


Litt sliten etter turen og med mange inntrykk på kort tid, stetter du deg ned på toget og lar godfølelsen komme. Du bare gleder deg til å komme på jobb neste dag. Forsiktig spør du mandag morgen om dine kolleger har fått noe ut av helgen….

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ta toget til Finse Stasjon
Annonse

Publisert av