Rundtur i kano på femunden

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Padletur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  21,1 km
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mai - sep
Turen går helt nord i femunden, rundt femundsåsen. Turen starter ved Synnervika hvor man padler rundt Nesset og inn i Nordvika. Blåser det vind fra sør må man i starten fra Synnervika være obs på store bølger. Avhengig av hvor mye vind kan det rett og slett være utrivelig i kano.

Helt nord i Nordvika kommer man etterhvert til en liten tømmerrenne som ender opp i et bittelite vann. Ved enden av dette vannet ligger hytta "Lortholbua". Her er det fint å overnatte. Turen fra Synnervika tar ca 3 timer.

Ved Lortholbua er det en ny tømmerrenne som tar deg videre. Denne tømmerrenna er veldig trang i starten og du må nesten regne med å kjøre deg fast 1-2 ganger.

Etter at tømmerrennet nr 2 er passert kommer man til et vann hvor det ved enden ligger enda ei hytte/bu hvor man kan overnatte. Hvis Lortholbua er opptatt er dette et naturlig sted å dra.

Videre fortsetter turen gjennom små vann, tømmerrenner og elver før man til slutt ender opp ved østenden av Håsjøen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Kano kan leies hos Langen gjestegård (http://www.langen-gjestegaard.com/1.html) som ligger midt mellom start og sluttpunktet for turen. Det er lurt å sette igjen en sykkel eller bil ved sluttpunktet så man raskt kan få dratt ned til startpunktet, Synnervika og hentet biler.
Annonse

Publisert av