Burmavegen- Røyningsbu- Skudeneshavn

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  12,7 km
  3 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Dette er en tur som varierer fra lynghei ved Burmavegen til frodige skoger når du nærmer deg Skudeneshavn. En flott tur som tar med seg det beste Karmøy kan by på av natur.

Like øst for Ytre Holmavatn går stien sørover mellom Ytre Holmavatn, Indre Holmavatn og Mjåvatn. Følger stien som er merket med K-er mot Røyningsbu, der det er fint å ta en rast. Ved Røyningsbu har du gått omtrent halve turen. Turen videre mot Skudeneshavn har flere alternativer, det ene er å gå videre østover langs Røyningsvatnet videre på østsiden av Ilsvatnet og ned mot Litlavatnet. Den krysser over stemmen i søre enden av Litlavatnet og videre ned til Almannamyr og idrettsanlegget i Skudeneshavn. Følg V’ene mot Skudeneshavn. Et annet alter nativ er å gå mot vest fra Røyningsbu og videre sørover langs vestsida av Ilsvatn og videre mot New Zealand hut og golfbanen, Allmannamyr og idrettsanlegget (følg V’er og K’er).

Ellers kan en sykkeltur langs Burmavegen anbefales. Burmavegen inngår som en del av den merkede Skuderunden. Start ved fergekaien i Skudeneshavn. Fra Skudeneshavn følger riksveg 47 mot Syre og Sandve og videre fram til Ferkingstad. Deretter østover over Burmavegen til Blikshavn. Videre sørover til Skudeneshavn. Alle veger, med unntak av Burmavegen, er asfaltert. På strekningen fra Sandve til Ferkingstad er det sykkelsti .

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Følg riksveg 47 over Karmøy forbi Åkrehamn til Ferkingstad, tar til venstre inn på Burmavegen og følger skilt mot ridesenter. Burmavegen følges til det første store vatnet, Ytre Holmavatn, som vegen krysser i nordre enden. Kjør ca 400 meter videre, og stien går inn til høyre.
Annonse