Fottur til Slogen fra Patchellhytta (1564 moh)

Legg til huskeliste
Annonse
  • Krevende fottur
  • 6,2 km
  • 4 t, 30 min
  • Turen går tur/retur samme vei
  • 791 høydemeter totalt
  • Sesong: Jun - sep

Midt i Sunnmørsalpene ligger den imponerende toppen Slogen (1564 moh.). Til tross for sitt spisse og bratte utseende er toppen relativt enkel å bestige. Fra toppen har du et fantastisk skue til tindene rundt og de irrgrønne dalene dypt nede ved Hjørundfjorden.

RUTEBESKRIVELSE:
Fra fjorden reiser Slogen seg som en slags trekantet pyramide rett opp. Kommer du nærmere ser du at den ikke er fullt så bratt. Turen opp er enklere enn du skulle tro, men det siste partiet opp mot toppen er litt luftig og krever klyving. Du trenger imidlertid ikke sikring av noe slag for å komme til topps.

Turen opp til Slogen egner seg fint som dagstur, men legg gjerne inn en overnatting på selvbetjente Patchellhytta øverst i Habbostaddalen, før du bestiger toppen neste dag.

Enkleste måten å komme seg til Slogen med kollektivtransport er buss til Brunstad i Sykkylven, før du går opp gjennom Brunstaddalen til Patchellhytta(ca. 4 timer)
Med bil er Skylstadbrekka fra Øye i Norangsdalen (ca 2-3 timer) eller opp Liadalen fra Engeset, ikke langt fra Stranda (ca 3-4 timer) de korteste alternativene. Et fjerde alternativ er å gå fra Urke, der det går bilvei til 360 moh. Alle rutene er merket. Fra Patchellhytta tar turen opp til toppen om lag 2-3 timer. Ruta opp til toppen fra Patchellhytta er ikke merket, men det er mange varder og stien er ganske lett å finne. Skulle du synes at det blir for luftig, passer det fint å snu 100 m under toppen.

Det kan være fristende å følge snøfeltene på vei nedover. Dette advares det mot hvis du ikke har med deg isøks, og vet hvordan du bremser med den. Her har det skjedd alvorlige ulykker.

Tips: Legger du inn en overnatting på Hotell Union ved Øye nede ved fjorden, får du en flott weekendtur. Union hotell byr på klassisk overnatting i et av landes fineste trehoteller fra 1800-tallet, men overnatting bør bestilles i god tid på forhånd. Hotellet er en del av De Historiske -hotel & spisesteder og tilbyr DNT-medlemmer 10% rabatt på overnatting. Merk at du må bestille overnatting her på DNTs nettsider for å få rabatt.

Adkomst med egen bil

Buss til Brunstad i Sykkylven, og gå til Patchellhytta gjennom Brunstaddalen.
Med bil er startsted enten Liasætra(bomveg kr. 50,-), Brunstad, Øye eller Urke.
Annonse