Til Bodøs høyeste topp - Lurfjelltinden

Publisert av: Bedriftsidretten Nordland
Annonse

Om turen

Lurfjelltinden er med sine 1284 moh Bodø og Skjærstads høyeste topp og dermed et attraktivt turmål for mange turgåere.

Toppen er lett å bestige både sommer og vinter, og Lurfjellhytta er utvilsomt det beste utgangspunktet. Det er flere alternative ruter inn til Lurfjellhytta. Denne turen er beskrevet med utgangspunkt i Svartvassetra.

Den T-merkede ruta tar av mot venstre et par hundre meter før du når sætra, og går i småkupert og lett terreng i retning Mangevatn og Skorrigorrivatn og videre fram til Lurfjellhytta.

Gå noen hundre meter vestover fra hytta før du forlater den merkede stien og skrår oppover mot det lett synlige skardet sør for høyde 708 og videre langs elva opp til utløpet av Kjerringvatnet. På de siste drøyt 500 metrene følger du fjellryggen østover og senere sørover mot toppen. På fortoppen (1026 moh) står en stor varde og her er et vidt platå med nydelig utsyn mot toppen og eggen opp. Rett før toppen smalner eggen litt. Hold litt til høyre hvis du ønsker et mindre luftig utsyn.

Legg gjerne inn en overnatting på Lurfjellhytta før eller etter turen til toppen.

Alternative startsteder:
- Børvatnet
- Åselidalen
- Beiarfjellet v tunnelen

Denne turen inngår i Ti på Topp Bodø

Registrere: Send TUR "kode" til 1963
Turdagbok: Send TURDAGBOK "kode" 'din tekst' til 1963

Turkoden finner du i postkassen på toppen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Bodø kjører du riksvei 80 og tar av til riksvei 17, mot Saltstraumen. Følg riksvei 812 mot Misvær og ta av fra denne ved Åsen på en gårdsvei ca en km før Oldereid kraftstasjon. Etter ca seks km, ved veis ende, kommer du fram til Svartvassetra.
Annonse

Publisert av

Bedriftsidretten Nordland