Moslifjellet - turistforeningens eget fjell

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  6,2 km
  3 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Moslifjellet (718 m.o.h.) ligger i Preikestolområdet. Hele turen går på turistforeningens eiendom Vatne og har samme start som turen til Preikestolen. Er du veldig sprek kan du nok nå både Moslifjell og Preikestolen på en rundttur. Men turen til Moslifjellet har kvaliteter nok i seg selv.

Følg Preikestolstien opp til det første platået. Her står det skilt som viser vei til Moslifjellet. Løypen er merket og første delen er godt bearbeidet. Stien går langsetter en flott, storsteinet sidemorene som viser at Lysefjordbreen i en periode lå her. Videre svinger løypen seg oppover og følger en stund den bratte vestsiden av Moslifjell. Rett under deg har du Vatnerindane og i bakgrunnen ser du Stavangerhalvøya og Ryfylkebassenget. Turen fortsetter jevnt oppover. Etter hvert gir fjellbjørka opp – og siste del går i åpent og barskt høyfjellsterreng. De fleste bruker ca 2 timer opp til toppen. Tilbaketuren går jevnt nedover i sørlig retning. Lysefjorden kommer raskt til syne. Terrenget er lettgått og etter en stund er du nede på Preikestolløypen like vest for Krogabekkmyra. Herfra er det en lett tur tilbake til parkeringsplassen igjen.

Løype: Merket løype. Rundtur ca. 3 timer. Kupert.

Fiske: Fritt stangfiske i nordenden av Refsvatnet.

Bading: Fin sandstrand ved Refsvatnet.

Overnatting: Preikestolen fjellstue.

Kart: Turkart Lysefjorden 1: 50 000. Turkart Preikestolen 1: 25 000.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Buss eller bil til Preikestolen fjellstue, ca. 20 km fra Tau. Evt. bil via Oanes -Lauvvik. Stor parkeringsplass like ovenfor Preikestolhytta. Avgift. 

Adkomst med kollektivtransport

Båt og buss til Preikestolen Fjellstue
Annonse