Topp-og rundtur på øya Geitanger

Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende fottur
  • 2,7 km
  • 1 t, 15 min
  • Rundtur
  • 108 høydemeter totalt
  • Sesong: Hele året
Kobbavågen, på den idylliske øya i Geitanger i Fjell kommune, er et gammelt handelsted og sildemottak. I dag brukes stedet av båtfolk sommerstid. Stedet tilbyr servering og har god båthavn med strøm og vann. Det er også mulig å slå opp telt i området.

Fra Kobbavågen går du nordover på øyas eneste og bilfrie veg. Der hvor asfaltvegen begynner og rett etter en port dreier du til høyre og følger gjerdet og stien inn i terrenget. Når stien deler seg holder du til venstre. Det er tydelig sti et stykke, men når du ser sjøen igjen må du gå ut av stien og kommer deg opp et tydelig skar i fjellet. I bunnen av skaret kan er det endel vegetasjon som du må forsere.

Når du har kommet til toppen av skaret må du dreie til venstre for å komme deg opp på Geitanger sin høyeste topp på 68 meter. Herfra har du en flott utsikt.

Fra toppen fortsetter du nordover. Stien er utydelig , men vi håper med tiden at den skal bli bedre. Etterhvert vil du få et vann på venstre side. Her blir stien tydeligere igjen. Du skal rundt vannet og inn på den asfalterte og bilfrie vegen. Følg vegen sørover tilbake til Kobbavågen.

Adkomst med egen bil

For å komme til den bilfrie øya Geitanger i Fjell kommune må du ta båt. Du kan også komme hit med kajakk. Det går rute-og taxibåt fra Knappskog på Sotra til øyen. Fjell kommune ligger rett vest av Bergen. Det er gode bussforbindelser til Knappskog.
Annonse