Topptur til Snøhetta (2286 moh.)

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  21,3 km
  2 dager
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jul - sep

Snøhetta ble lenge antatt å være Norges høyeste topp, og spiller en vesentlig rolle i nasjonalromantikkens ideologi om fjellnorge. "Enige og tro til Dovre faller", det kjente sitatet fra grunnlovens fedre på Eidsvold, vitner om dette.
Når du kommer for første gang inn mot giganten som ligger så alene, spesielt om du kommer fra Snøheim, fortstår du hvorfor Snøhetta har fått en så spesiell plass i bildet av fjellnorge. Ta turen til Snøhetta og Dovrefjell, og se selv!

RUTEBESKRIVELSE:
Kongsvold - Reinheim - Snøhetta - Reinheim - Kongsvold

Dette er en tur som enkelt kan gjøres om til en lengre tur, men som er en fullverdig tur slik som den er foreslått.

ETAPPE 1:
Fra Kongsvold går turen på sti vestover, mot Snøhetta, gjennom Stroplsjødalen til Reinheim. Turen er ikke spesielt lang, beregn ca. 5 timer.

ETAPPE 2:
Fra Reinheim går turen opp til den snødekte kongen på Dovre. Ta av fra stien til Snøheim, og fortsett opp østryggen. Turen opp er staket og vardet, og siste del går på snø. Fra toppen kan du gjerne fortsette turen til Åmotsdalshytta, men da blir returen til Kongsvold en god del lenger. Fra toppen har du utsikt i sørøst mot Rondane, sør-sørvest mot Jotunheimen, og nord mot Trollheimen. Beregn ca. 5 timer opp og 3 ned.

ETAPPE 3:
Returen fra Reinheim er lik ankomsten.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Buss eller tog til Kongsvold, se Nor-way bussekspress eller Vy. Alle tog på Dovrebanen stopper på Kongsvold.

Annonse