Heggmotinden - lett tilgjengelig topptur

Publisert av: Bedriftsidretten Nordland
Ingen kontakt med varsom.no. Vi får ikke koblet opp mot varsom.no og kan derfor ikke garantere at det er trygt i dette området. Vi anbefaler å sjekke dette på varsom.no.
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  3,6 km
  1 dag
  En vei
 • Sesong
  Apr - okt
Heggmotinden er en av de lettest tilgjengelige toppene i Bodøområdet.

Du kan starte ved toppen av bakken opp fra Sørkrykjen i Vatnvatnet. Her er det greit å parkere, og her har du god overikt over fjellmasivet.

Et annet og minst like bra alternativ er å starte i den skarpe venstresvingen lengre ned i bakken mot Heggmoen. Det bredt i svingen, slik at det er fullt mulig å parkere utefor veibanen. Stien starter oppå veikanten midt i svingen og er først tydelig, senere delvis borte over fjellrabber og svaberg. Stien går konsekvens langs toppen av ryggen i furuskog.

Oppe på ca 260 moh, hvor stiene løper sammen, er det et lite platå. Herfra er det flere muligheter til å nå toppen hvor den vestligste og østligste stien er vist på kartet.

På toppen er det god plass, men pass deg for kanten mot nord. Selvsagt har du et vidt flott skue, ikke mist mot Vestfjorden og fjellverden på Kjærringøy, samt Sjunkhatten Nasjonalpark.

Høyeste punkt: 798moh (Heggmotind)

Registrere: Send TUR "kode" til 1963
Turdagbok: Send TURDAGBOK "kode" 'din tekst' til 1963

Turkoden finner du i postkassen på toppen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ta av riksvei 80 ved Hopen og følg veien 7-8 km mot Heggmoen. Parkering langs veien.
Annonse
Ingen kontakt med varsom.no. Vi får ikke koblet opp mot varsom.no og kan derfor ikke garantere at det er trygt i dette området. Vi anbefaler å sjekke dette på varsom.no.

Publisert av

Bedriftsidretten Nordland