Steinbruvann og Badedammen - holdeplasstur Oslo

Annonse

Om turen

Groruddalens fineste badevann

Har du lyst til å teste badeformen eller å prøve fiskelykken? Steinbruvann og Badedammen er to flotte badevann som ligger sentralt plassert i Groruddalen. Vannene ligger i et svært populært rekreasjonsområde rett ovenfor Grorud. I gamle dager var Steinbruvann drikkevannskilde og stengt for bading og fisking. I dag er mulighetene mange; her kan du bade, fiske, raste, gå tur eller bare sitte ned og nyte de idylliske vannene og den friske skogsluften. Badedammen ligger rett nedenfor Steinbruvann og passer ypperlig for små barn. Vannet er lite, blir lett oppvarmet og har HC-rampe ned i vannet.

Når du kommer ut av Grorud T-banestasjon kan du ta brått ned mot venstre og følge gangvei ned i dalen. Der følger du Alna-elva oppover og blåmerket sti opp gjennom skogen til Badedammen. Alternativt følger du Bergensveien (der du kommer opp fra T-banestasjonen) innover mot skogen og opp til Badedammen. Steinbruvann ligger litt lengre inn i marka. Følg skogsbilvei forbi Badedammen til Steinbruvann. Det er fine rasteplasser med benker og badebrygger langs hele vannet og god turvei rundt.

Har du lyst til å være litt mer for deg selv? Romstjern er et stille badevann som ligger like ved veien 750 m nord for Steinbruvann. Følg turveien mot Skytta.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Kollektivtransport: T-bane 5 til Grorud.
Buss 31, 66, 68, 79 til Grorud T.
Med bil: P-plass ved Badedammen.
Annonse