Utsiktstur rundt Lutvann 

Publisert av: DNT Oslo og Omegn
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  5,5 km
  1 time, 30 minutter
 • Sesong
  Mai - okt
Opp i høyden.

Start ved skiltet som har navnene Lutvann – Haukåsen. Nede til høyre ligger Lutvann militærleir, ikke synlig fra ruta, som går i kupert terreng med vid utsikt mot vest, men er lagt i den letteste traseen langs høydedragene. Stien går mot sør forbi den fine badeplassen ved Lut, og tar til venstre opp til åsen med Lutvannet langt nede. Litt bratt nedover på sørsiden av åsen med navnet Utsikten til stikryss, der du følger skilt Rundtjern/Trasop og krysser elva på bru. Kort stigning, og du befinner deg langs, men i trygg avstand fra den stupbratte skrenten mot Lutvannet. Øverst i brattbakken en liten avstikker til Lutvannsutsikten, en yndet standplass for fotografering av Lutvann med bebyggelsen på den andre siden av Grorudalen.

Du kan ta en omvei ned til Rundtjern og derfra lysløypa mot nord og øst ca. 1,5 km til du kommer til skilt som viser til Fagerholt/Lutvangen/Haukåsen. Der kommer du inn på stien langs vestsiden av vannet (forlenger turen med 0,7 km). Evt. tilbake igjen fra Rundtjern til stien du var på.

Følg turveien rundt vannets nordende til Badeplassen hvor du finner skilt som peker til den samme stien du brukte på framtur.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Lindeberg P-plass ved Lindebergplassen eller T-bane til Lindeberg.
Annonse

Publisert av

DNT Oslo og Omegn